KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)

Full text search

KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)
KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP) Tisztelt Államtitkár Úr! Szeretném önnek jelezni, hogy a jobbított szöveget megküldtem. Hogy önhöz nem jutott el, arról én nem tehetek.
A másik, amit szeretnék itt elmondani, lehet, hogy a jog szerint úgy állnak a dolgok, ahogy ezt államtitkár úr előadta, de államtitkár úrnak is tudomásul kell vennie, hogy itt valamilyen lehetetlen helyzet van. Mert ezt Tunyogmatolcson ma nyilván sok százan hallották, és abból, amit államtitkár úr mondott, nem lesz kenyér.
Azt is el kell mondanom, államtitkár úr, nem szeretnék drámai szavakat használni, de engem legalábbis feszélyez a munkanélküliség, a "sok rossz fehér ököl" - ahogy Ady Endre mondotta -, és az az eshetőség, hogy éhes gyerekek kérik a kenyeret, és a szülők nem tudnak adni nekik, mert nincs miből. (Zaj és mozgás.)
Kérem, kedves kormánypárti barátaim, ez a valóság, ha tetszik önöknek, ha nem. (Zaj és közbeszólások.) Igen. Ha tetszik önöknek, ha nem.
Tisztelt államtitkár úr, nekem az a véleményem, hogy erkölcsi értelemben egészen biztosan igazam van, és ebben valamit segíteni kell, mert nem hiszem, hogy cél lenne munkanélküliek növelése. Nem tudok hinni egy olyan rendszerváltásnak a sikerében, amely úgy képzeli a nemzet felemelését vagy a társadalom előrehaladását, hogy közben százezreket nyom víz alá.
Még egyszer azt mondom, szentül meg vagyok győződve, hogy ebben a dologban erkölcsileg az igazság az én oldalamon áll, és valamilyen megoldást a jogalkotás területén az ilyen esetek felülvizsgálásra találni kell.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kisgazdák padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi