IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)

Full text search

IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)
IVÁN GÉZA, DR. (FKgP) Így is azt hiszem, elég jó az orgánumom, de felteszem azért. (Feltűzi a mikrofont.)
Nem azért szólok, mintha a törvény gyakorlati részét mi olyan módon értékelnénk, hogy csakis a Kisgazdapárt az, amelyik képviselné a problémák igazi, közhasznú megoldását. Hanem azért, mert nézetem szerint az természetjogi kérdés is, hogy ha bárkit akármilyen módon tulajdonában korlátozunk, az tulajdonképpen bűn, kriminalisztikai vétség. Igenis a parasztság jogait nem degradálni, degressziós módon csökkenteni kell, hanem helyre kell állítani.
Ezért van az, hogy lassan az ötödik kárpótlási törvényünk, illetve földtörvényünk lesz. Végre egy egységes, világosan átlátható, a parasztság által is nyomon követhető agrártörvény szükséges. Erre kívánom csak a figyelmet felhívni és az etikai kötelességünkre.
Miskolcon Balsai miniszter úr tartott egy előadást, és ott merült fel ez a kérdés, hogy igenis etikailag sem jó az az állapot, amiben jelenleg van a mezőgazdaság. Ez a törvény viszont most ebben korrigál. Éppen ezért reméljük, hogy végre a végleges intézkedések és a végleges szervek jönnek létre, nem pedig évek hosszú során át fogjuk pofozgatni, fabrikálni, módosítgatni a földkérdést. Ezért nagyon örülünk mi, kisgazdák, és kívánom, hogy mindannyian elfogadjuk a törvényt. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi