SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP)

Full text search

SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP)
SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Régi igazság az, hogy kárnak meg egyéb csúnyaságoknak nincs gazdája, de mikor valami jót osztanak, tartjuk a markunkat mindannyian.
Én arra szeretném felhívni képviselőtársaim figyelmét, hogy igen, a két évvel ezelőtti költségvetési vitában a vita végére értünk oda, hogy a költségvetés nem tudja vállalni a részarány-tulajdonosok kimérési költségét, de a Kisgazdapárt azzal a kéréssel indult… először úgy indult a vita, hogy a kárpótlásra jogosultak is maguk kell, hogy vállalják, mi az összes kimérést állami teherként kívántuk, a végén csak a kárpótlásra jogosultakat tudtuk elérni, de az eredeti kisgazda javaslat ez volt bizony, hogy részaránynak is és másnak is.
Ami Bogárdi Zoltán képviselőtársam megjegyzéseit illeti, annyira ne degradáljon le se engem, se ebben az Országgyűlésben senkit, hogy még ma se tudjuk, hogy mi a különbség kárpótlás és részarány között. Ezt én magam is és itt mindannyian nagyon jól tudjuk, viszont ide kívánkoznak a példák, mert összefügg a két dolog, és valamikor már ezt az egész földügyet valami egységes szemlélettel kellene, hogy kezeljük.
Én azért kapcsolom össze minden megnyilatkozásomban a kárpótlást, a részarányt - tsz-tag, szövetkezeti tag, nem szövetkezeti tag -, hogy ezzel is kifejezésre juttassam, hogy előttünk, kisgazdák előtt nincs ilyen paraszt és olyan paraszt, nincs ilyen föld és olyan föld. Magyar föld van és magyar paraszt. Ezt mi szeretnénk mindig kifejezésre juttatni, és végre el kellene oda érkeznünk, hogy egységes szemlélettel kezeljük ezt a kérdést. Köszönöm szépen. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi