KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. a mezőgazdasági bizottság előadója:

Full text search

KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. a mezőgazdasági bizottság előadója:
KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. a mezőgazdasági bizottság előadója: Köszönöm, Elnök Úr a szót. Mint a mezőgazdasági bizottság előadója kívánok egy néhány szót szólni ehhez a módosító javaslathoz.
Már a száma is jelzi ennek az indítványnak, hogy milyen régi eredetű, és hogy milyen régi problémát kell most megoldanunk. A lényege az, hogy olyan nagymértékű az elvonás a szerencsejáték-törvény alapján a lóversenyfogadásokkal kapcsolatban, hogy ez már veszélyezteti egyrészt magát az osztalékalapot is, hisz csak 63%, illetve ezt még további 20% forrásadóval terhelve csak 50,4%, ez csökkenti a részvételt is. Tehát önmagában ezzel már az állam is nagyobb bevételektől esik el.
Bizottságunk nem támogat tulajdonképpen egyetlen módosító indítványt sem. Úgy gondoljuk, ez a törvényjavaslat önmagában is megfelelő, két módosító javaslat visszavonásra is került a bizottsági vita után.
Szeretném felhívni még egyszer a törvény fontosságára a figyelmet, hogy ez nemcsak sport, nemcsak szórakozás, hanem a magyar lósport jövője is nagyrészt ezen múlik, a minőségi kiválasztás lehetősége. Hivatkozhatnék itt most Széchenyi István intelmeire és könyvére, azt hiszem, hogy nem kell róla többet beszélnünk.
Másrészt azt az infrastruktúrát, ami jelenleg is megvan, tehát azt a két gyönyörű létesítményt, azt a két versenypályát, azt hiszem, hogy mindenképpen hasznosítani kell egy ilyen színvonalú európai fővárosban, mint Budapest, és különösen az expo közeledtével erre is gondolnunk kell. Még egyszer: támogatásra javaslom a törvénytervezetet. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi