ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján indítványozom az önálló indítvány napirendre tűzését. Most kérem határozatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 257 szavazattal, 1 ellenében, 1 tartózkodás mellett Böröcz Istvánnak a pénzintézeti tevékenységgel kapcsolatos indítványát napirendjére tűzte.
Mint hallottuk, az előterjesztő kérte az indítvány kivételes eljárásban történő megtárgyalását. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy ennek elfogadásához kétharmados szavazóarányra van szükség. Most kérem a szavazatukat a kétharmadot igénylő kivételes eljárás ügyében. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 190 szavazattal, 41 ellenében, 6 tartózkodás mellett a tárgyalást kivételes eljárással kívánja lefolytatni.
A Házszabály 49/C. §-ának (1) bekezdése alapján erre a költségvetési bizottságot jelölöm ki.
Az előterjesztő kérte a kivételes eljárásnak sürgősséggel való megtárgyalását is. Most a sürgősség kérdésében szavazunk. Kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés megfelelő arányban, 195 szavazattal, 54 ellenében, 10 tartózkodás mellett a kivételes eljárásra kimondta a sürgősséget.
Böröcz István képviselőtársunk - mint hallottuk - a munkavállalói résztulajdonosi programról szóló 1992. évi XLIV. törvény módosítására is önálló indítványt nyújtott be 9581-es számon, kézhez kapták képviselőtársaim. Az előterjesztő már erről is szólt, így felhívom az Országgyűlés figyelmét, hogy a házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján indítványozom az önálló javaslat napirendre tűzését. Most kérem szavazatukat a napirendre tűzés kérdésében. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 260 szavazattal, 4 ellenében, 3 tartózkodás mellett az indítványt napirendjére tűzte.
Az előterjesztő az indítvány kivételes eljárásban történő megtárgyalását kérte, ami kétharmados támogatottságot igényel. Most ebben a kérdésben kérem szavazatukat - a kivételes eljárás kérdésében. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 194 szavazattal, 61 ellenében, 10 tartózkodás mellett a tárgyalást kivételes eljárással kívánja lebonyolítani. A tárgyalásra kijelölöm a gazdasági bizottságot.
Az előterjesztő a sürgősség kimondását is kérte a tárgyalásra. Most erről kell szavaznunk. Ez esetben is kétharmados támogatottság szükséges. Most kérem szavazatukat a sürgősség kérdésében. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 193 szavazattal, 60 ellenében, 12 tartózkodás mellett - tehát megfelelő arányban - a tárgyalásra kimondta a sürgősséget.
Döntés képviselői önálló indítványok napirendre tűzéséről

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi