IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)

Full text search

IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)
IVÁN GÉZA, DR. (FKgP) Tisztelt Ház! Elnök Úr! Mint a miskolci humán egyetem egyesületi, illetve alapítványi egyetem vezetőségének egyik tagja is szólok, kénytelen vagyok szólni ehhez a törvényjavaslathoz.
Ez az egyetem, ez a humán egyetem négy éve működik már, és nem tudott eljutni arra a szintre, hogy megfelelő diplomakibocsátási joga is legyen. Ennek az egyetemnek a nemzetközi kapcsolatai részint, részint pedig a belső szervezetének a nagy tapasztalattal való rendelkezése, az oktatók, illetve tanárok színvonala már igazán megkívánná azt, hogy végre ez a felsőoktatási intézmény megkaphassa a diplomakibocsátási jogot.
A régi felsőoktatási törvényben meglehetősen kemény felételek vannak a nem állami rendeltetésű, illetve nem állami kezelésben lévő egyetemek felé. Ezt a rendeletet bizonyos mértékig alkalmassá kéne tenni arra, hogy azonos szinten tudjanak versenyezni a nem állami egyetemek is a többiekkel.
A felzárkózás, a világ, illetve a nyugat-európai és a nyugati felsőiskolai rendhez való felzárkózás megkívánja azt is, hogy ez az egyetem is rendelkezzen számítóközponttal, rendelkezzen továbbá megfelelő minőségű elismert könyvtárral, és ezek a feltételek is megvannak. A tanárok zöme megfelelő kitüntetéssel, megfelelő minősítéssel rendelkezik, és mégis nem tud ez a humán egyetem az állami rang felé haladni, vagy legalábbis, nem kívánják ők az állami rangot, de a diplomakibocsátási rangot kívánják. Az egész borsodi régió, az egész észak-magyarországi régió szülei várják már, hogy végre mikor lesz olyan lépés, hogy a fiaik, akik már négy éve járják a humán egyetemet, egyszer egy megfelelő indexet kaphassanak és diplomát.
(19.10)
Ez az egyetem önfenntartó, állami szubvenciót nem élvez, itt-ott néha, bizonyos programokban részt vesz, illetve azoktól kér segítséget, de teljesen magára maradva végzi a maga munkáját. (Zaj.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi