ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tisztelt Országgyűlés! Személyi javaslatok tárgyalása következik. A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja nevében Kónya Imre frakcióvezető úr személyi javaslatokat terjesztett elő. A költségvetési bizottságba Becker Pál lemondása miatt megüresedett helyre Sárossy Lászlót jelöli bizottsági tagnak. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 216 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett Sárossy László képviselő urat a költségvetési bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)
A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja az önkormányzati bizottságba, Józsa Fábián lemondása miatt megüresedett helyre Keresztes K. Sándor képviselő urat jelöli.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 219 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett Keresztes K. Sándor képviselő urat az önkormányzati bizottság tagjává választotta. (Taps.)
Az MDF képviselőcsoport a kulturális bizottságba Balázsi Tibor lemondása következtében megüresedett helyre Mészáros Lászlót jelöli. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 201 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodás mellett Mészáros Lászlót a kulturális bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)
A független képviselők megbízottja, Fodor István képviselő úr az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottságba Bilecz Endre más képviselőcsoportba történő átülése következtében megüresedett helyére Kállay Kristóf képviselő urat jelöli. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 206 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodás mellett Kállay Kristóf képviselő urat az önkormányzati bizottságba megválasztotta. (Taps.)
A független képviselők megbízottja, Fodor István 9407-es számú levelében Kállay Kristóf helyére a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottságba Kupa Mihály képviselő urat jelöli. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. (Szórványos taps.) Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 208 igen szavazattal (Taps.) , 3 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett Kupa Mihály képviselő urat a költségvetési bizottság tagjává választotta.
A Független Kisgazdapárt 36-os parlamenti csoportja 9409-es számú levelében az alkotmányügyi bizottságba Mizsei Béla képviselő urat jelöli. Kérdezem az Országgyűlést, egyetértenek-e a javaslattal. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 206 igen szavazattal, 3 ellenszavazat és 7 tartózkodás mellett Mizsei Béla képviselő urat az alkotmányügyi bizottság tagjává választotta. (Taps.)
A 36-os parlamenti csoport az alkotmányügyi bizottság alelnökévé Ómolnár Miklóst jelölte. Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a bizottság tisztségviselőit maga választja, ezért felkérem az alkotmányügyi bizottságot, hogy a következő ülésen a személyi javaslatot tárgyalja meg.
(18.40)
Az MDF és a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportjai 9408-as számú levelükben a környezetvédelmi bizottságba, a Gyurkó János miniszteri megbízatása következtében megüresedett helyre Kádár Péter képviselő urat jelölik. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 214 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett Kádár Pétert a környezetvédelmi bizottság tagjává választotta. (Taps.)
A Magyar Demokrata Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportjai 9408-as számú levelükben az európai közösségi ügyek bizottságába Lukács Tamás helyére Bratinka József képviselő urat jelölik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 218 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett Bratinka József képviselő urat az európai közösségi ügyek bizottsága tagjává választotta. (Taps.)
A 36-os kisgazdapárti képviselőcsoport a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságba, Böröcz István helyére Kapitány Ferenc képviselő urat jelöli. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetértenek-e a javaslattal. Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 212 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül Kapitány Ferenc képviselő urat a mentelmi bizottság tagjává választotta. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! További határozathozatal következik.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi