DR. MARX GYULA (MDF)

Full text search

DR. MARX GYULA (MDF)
DR. MARX GYULA (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Abban a szerencsés helyzetben voltam 1989 decemberében, hogy a berlini fal leomlása után láthattam a profi politikusok tanácstalanságát és azokat a súlyos gondokat, amelyek jelentkeztek a szituációból kifolyóan.
Két héttel ezelőtt ugyancsak részt vehettem Németországban egy gazdasági konferencián, ahol azt latolgatták, hogy mi is a helyzet, mi a helyzete Németországnak a jelenlegi világgazdasági szituációban, és merre is kellene nekik haladniuk.
Nagyon sok kritikát hallottunk ott a megtett hároméves útról, és ezek a kritikák megerősítettek engem abban, hogy tulajdonképpen nem lehet a mai rohanó, változó világban határozottan követhető programokat írni.
Azt szeretném ezzel kapcsolatban mondani: Kuncze képviselőtársam vegye elő az 1989-es kék könyvet, abból bőségesen szedhet elő olyan idézeteket, amelyeket az SZDSZ azóta egyáltalán nem teljesített… (Derültség az ellenzék soraiban. – Dr. Eörsi Mátyás: Ellenzékben vagyunk!) …és a jövőben sem tud teljesíteni.
Egy gondolat a vállalkozókkal kapcsolatban: szíveskedjenek megkérdezni a vállalkozókat, akikre nagyon sok gond és nehézség hárul, hogy cserélnének-e öt évvel ezelőtti önmagukkal. Én esküszöm önöknek, hogy tíz közül nyolc biztosan azt mondja – ha őszinte –, hogy nem cserélne. (Az elnök csenget.)
Én azt szeretném mondani, hogy olyan szituáció van, ahol tartós programokat egyáltalán nem lehet írni. Itt mindenkinek rögtönöznie kell. És arra szeretném felhívni az ország figyelmét, a miniszter urak figyelmét, hogy nyugodtan emeljék föl a fejüket azért a teljesítményért, amit ebben az országban véghezvittek. Ezt tegye minden koalíciós képviselőtársunk és minden párttagunk is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi