DÉNES JÁNOS (MIÉP):

Full text search

DÉNES JÁNOS (MIÉP):
DÉNES JÁNOS (MIÉP): Kérem, igyekszem a tárgyra térni, tekintettel arra, hogy ez a tárgy tárgya, amiről beszélek. (Derültség.)
Ezek után, elnök úr, engedje meg, hogy folytassam. Tekintettel arra, hogy nem tettünk eleget képviselői megbízatásunknak, különösképpen nem a győzelmes koalíció megbízatásának, amit kapott a választóitól. És ez a választási győzelem a tisztelt ellenzéket is kötelezi a demokrácia értelmében, mert a tisztelt ellenzéknek kötelessége tolerálni és tudomásul venni a választási akaratot.
Ezt az 1990. március 25-én és április 8-án született választási akaratot a tisztelt Ház túlsó fele, egyes tiszteletreméltó tagjait kivéve, a mai napig nem vette tudomásul, és teljes egészében a sajtó azon részének csahosai közé szegődött, akik a mai napig nem vették tudomásul az 1990. március 25-i és április 8-i választási akaratot. (Zaj.)
Most, hogy e pillanatban utolért bennünket az, amit elmulasztottunk, a felelősségünket kérik most számon, és a magam részéről (Közbeszólás a bal oldalon: Miről beszél?) meghökkentően kell, hogy beszámoljak képviselőtársaimnak arról, hogy korábban nem vettem részt, vagy nem szavaztam meg ezt a hacacárés III/III-as kanyarulattal létrehozott törvényt, de most belekényszerültem a mai ünnepélyes hangulatban, hogy tiszteletben tartva a nemzetbiztonsági gyűlés zárt ülését és az ebből elénk tártak alapján a mai ünnepélyes hangulatban megteremtsem annak a lehetőségét, hogy ahogy terrorizáltuk a Parlamentet ezzel a cirkusszal, amit közösen rendeztünk, ugyanilyen módon, borotvaéles módon terrorizáljuk a leendő parlament politikai és erkölcsi személyiségeit is. Mert erről van szó, és nem kevesebbről.
Tudniillik nem tudjuk, hogy a III/III-as zacskóból, dobozból mit vett ki Németh Miklós MSZMP-s, később MSZP-s miniszterelnök úr, nem tudjuk, hogy Antall József úr hogy gazdálkodott ezzel, nem tudjuk, hogy a szóban forgó SZDSZ-es és gödöllői lelkész barátunk mit kutyult össze és így tovább, és így tovább. (Derültség, zaj.) Ebből adódik, hogy mostan a kékszalagos lelkész atya erkölcsi magatartása itt a Parlamentben és az ország nyilvánossága előtt szintén csak ront a helyzeten.
Én azt hiszem, hogy a mélyen tisztelt Parlament, miután volt olyan kedves engem meghallgatni, tolerálni és elviselni, ez nagyon jólesett nekem, legyen kedves a mai nap szellemének megfelelően igyekezni a Ház elnökének munkáját elősegíteni és ebben az ügyben tisztességes döntést hozni. Elnök úr, köszönöm a szót, köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a jobbközépen.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi