ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Itt akkor én nehéz helyzetben vagyok, tudniillik én nem tudok többségi véleményről. (Derültség, taps a jobb oldalon.) A bizottsági elnök jelentése szerint konszenzus volt a bizottságban. (Zaj a bal oldalon. – Wachsler Tamás: Nem!) Bocsánat, tehát ez a konszenzus másra vonatkozott… (Közbeszólás a KDNP soraiból: Zárt ülés volt!) …de mi tájékoztatást nem kaptunk arról, hogy van kisebbségi vélemény is. (Zaj, közbeszólások. – Dr. Fodor István: Az előterjesztő bizottságnak nincs kisebbségi véleménye!)
Tisztelt Országgyűlés! Most a titkos szavazás következik. Engedjék meg, hogy röviden ismertessem a szavazás menetét. A szavazás során az Országgyűlés jegyzői szavazatszedő bizottságként járnak el. A most következő szünetben történik a szavazás. A képviselők három szavazólapot kapnak, amelyeket a Duna-parti folyosón vehetnek át a főtitkári szervezet munkatársaitól, a képviselők neve szerinti abc-sorrendben, hat csoportban. Van már némi tapasztalatuk képviselőtársaimnak, hogy nevük kezdőbetűjének megfelelő táblával jelzett asztalhoz szíveskedjenek fáradni. (Folyamatos zaj.) A szavazófülkék a folyosó végén lesznek most is elhelyezve.
Tisztelt Országgyűlés! A jelölt személyére a szavazólap érintetlenül hagyásával lehet szavazni, ellenszavazatnak minősül a jelölt nevének áthúzása. Érvénytelen az a szavazat, amelyből nem állapítható meg, hogy a képviselő kire adta a szavazatát.
A szavazási idő alatt az ülésterem Duna-parti folyosóján csak képviselők, illetőleg a szavazásban közreműködők tartózkodhatnak. Kérem képviselőtársaimat, hogy a jegyzők munkájának megkönnyítése érdekében még a szünet elején, az első 20 percben adják le szavazataikat. Ezt követően kerülhet sor a szavazás eredményének megállapítására. Most félórás szünetet rendelek el.
(A szünet 20 óra 43 perctől 21 óra 32 percig tartott.
Elnök: dr. Szűrös Mátyás.
Jegyzők: dr. Horváth József, Glattfelder Béla.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi