MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ, DR. az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság alelnöke:

Full text search

MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ, DR. az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság alelnöke:
MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ, DR. az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság alelnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az emberi jogi bizottság is elfogadásra javasolja a magyar Országgyűlés számára az Ukrajnával és Romániával kötött toloncegyezményeket. Közbiztonsági okok és a közrend védelme egyértelműen indokolja eme egyezmények megkötését.
Ezt a célt szolgálta, tisztelt Ház, az ősszel megalkotott bevándorlási és idegenrendészeti törvény is, amely jelentősen megszigorította a külföldiek magyarországi tartózkodásának feltételeit.
A törvény azonban önmagában nem lenne elégséges a kérdés kezelésére. Felvetődik ugyanis a kérdés: mi történik azokkal, akiknek a hatóságok éberségét kijátszva mégis sikerül hazánk területére jutniuk.
Nos, ez a két egyezmény biztosítja, hogy Ukrajna és Románia visszaveszi a területükről vagy a területükön keresztül illegálisan hazánkba jutó külföldieket.
Szeretném remélni, tisztelt Ház, hogy a magyar ratifikációt csakhamar követni fogja az egyezmény román részről történő ratifikációja is.
Hogyha már más országokról is esett szó, szeretném a tisztelt Ház figyelmébe ajánlani azt, hogy Szlovákia Romániával olyan toloncegyezményt kötött, amely egyértelműen hátrányos Szlovákia számára. Fennáll tehát annak a veszélye, hogy ezt a hátrányt úgy próbálják orvosolni, hogy a Magyar Köztársaságra próbálják átterhelni valamilyen módon. Ezért az emberi jogi bizottság nevében kérni szeretném a Kormányt, hogy – ahogy eddig is – tanúsítson határozott magatartást a szlovák tárgyalásokon, hogy ezt a veszélyt kikerülje. Köszönöm, tisztelt Ház, a figyelmet. (Taps.)
Határozathozatal az általános és részletes vita együttes lefolytatásáról

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi