LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP)

Full text search

LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP)
LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Varga János képviselőtársam felszólalását nem ismervén, úgy gondolom, ha bármifajta áthallás vagy bármifajta hasonlóság adódik napirend előtti felszólalásomban, az a véletlen műve.
Tegnap délben telefont kaptam arról, hogy tsz-közgyűlés van az egri Gárdonyi Géza Színházban, és mintegy 250-300 ember tüntet a színház előtt, akiket a tsz-elnök elvtárs nem enged be a közgyűlésre. Mindehhez a rendőrség biztosította a rendet és egy vagyonvédelmi kft.
Úgy gondolom, hogy a képviselőnek kötelessége ilyen esetben a tényállás tisztázása, és megpróbáltam az egri Gárdonyi Géza Színházba mint közintézménybe bemenni azzal a szándékkal, hogy a tényállás tisztázott legyen. Erre közölte a vagyonvédelmi kft., tudomásom szerint az Adria Prevent, hogy ezt nem tehetem meg, mert az elnök elvtárs megtiltotta. Kértem, hogy jelentsék be a képviselői igazolványom felmutatásával és azzal, hogy szíveskedjék elolvasni a képviselői igazolvány hátoldalán a tudnivalókat, amit a vagyonvédelmi kft. ott lévő embere megtagadott, de azt mondta, hogy áll szolgálatomra, és megkérdezi ismételten a tsz vezetőségét. Kisvártatva, 10 perccel rá visszajött, hogy a tsz-elnök elvtárs azt üzeni, hogy nem kívánatos Lukács képviselő úr a tsz-közgyűlésen. (Zaj.)
Tisztelettel meg kell jegyeznem, hogy négy héttel ezelőtt pénzszállítás közben egy vagyonvédelmi kft. egyik alkalmazottja a másik alkalmazottját hasba lőtte. Tudomásom szerint Eger városában öt vagyonvédelmi kft. működik, és a tsz-elnök elvtárs kft.-je a képviselői igazolvány felmutatása és a hátoldalán lévő tudnivalók ellenére is megtagadhatja azt, hogy a képviselő kötelezettségének eleget tegyen.
Most elnézést kérek, nem stílusbeli bravúr, amikor azt mondom, hogy elnök elvtárs, mert később a rendőrség támogatásával bejutottam a közgyűlésre, és minden egyes felszólalásnál és minden egyes megszólalásnál csak elvtársnak szólították a tsz-elnököt: tehát nem stílusbeli bravúr, hanem szó szerinti idézet a közgyűlés jegyzőkönyvéből.
Tisztelt elnök úr! Tisztelt Ház! Talán elkoptatott Bibó Istvánnak az a mondata, hogy demokrácia: félelem nélkül élni. És én nem félek. Viszont kötelezettségünk, választás közeledvén, hogy az ország se féljen. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi