JUHÁSZ PÁL, a mezőgazdasági bizottság előadója:

Full text search

JUHÁSZ PÁL, a mezőgazdasági bizottság előadója:
JUHÁSZ PÁL, a mezőgazdasági bizottság előadója: Köszönöm szépen, Elnök Úr! A mezőgazdasági bizottságban szokatlan békességben folyt le a vita, és mindnyájan nagyon akarjuk, hogy az agrárkamara rendszere minél hamarabb létrejöjjön. A módosításokban nagyjából azok vezettek, amik a többi bizottságot is, azokat nem is ismétlem meg.
Ami speciális azokban a módosító javaslatokban, amelyeket mi támogattunk, részben azok az elszámolási, technikai szabályok, amelyek pénzügy-technikailag biztosabbá tudják tenni a kamara működését, részben pedig az, ami egyszerűbbé teszi, hogy a kamara és az érdekképviseletek feladata elválik egymástól, hogy az ne folyjon el.
Egy minőségi eltérés van azonban a törvény alapkoncepciója és a mi álláspontunk között. Ez az, hogy az elemi élelmiszer-ipari feldolgozótevékenységeket a mezőgazdasági bizottság többsége az agrárkamara keretében látja célszerűnek integrálni. Ennek megfelelően Illéssy Istvánnak az ideiglenes kamarai osztályokra vonatkozó módosító javaslatát tovább módosítottuk, és így az agrárkamara ideiglenes osztályai közé szándékozunk bevonni az elemi élelmiszer-ipari feldolgozótevékenységet végző vállalkozók csoportjait is. Egyébként a törvényt támogatja a bizottságunk. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi