SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:

Full text search

SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:
SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke: Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Az alkotmányügyi bizottság megtárgyalta a törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokat. Az azokkal kapcsolatos állásfoglalások jelentésünkben a tisztelt képviselőtársak rendelkezésére állnak.
A módosító javaslatok közül csupán egyetlenegy lényeges elemet emelnék ki, mely két frakcióban is megfogalmazódott, a Szocialista Párt és a Magyar Demokrata Fórum frakciójában egyaránt. Nevezetesen az, hogy a vételi jog kapcsán elidegenítendő lakások vételárából a szerződés megkötésekor 10%-nál többet ne lehessen kikötni, kivéve, ha a vevő kifejezetten hozzájárul az ennél nagyobb első részletbeni összeg megfizetéséhez. Mint ismeretes, ez tehát egy garancia annak biztosítására, hogy a vételi joggal a valóságban lehessen élni, s annak biztosítására, hogy a szerződés megkötésekor követelhető összeg ne legyen megfizethetetlen, ne lehessen megkerülni, és e vonatkozásban e szabály hiányában megakadályozni a vételi jog tényleges gyakorlását. Ez irányú – ha nem tévedek – szó szerint is egybecsengő, részben Filló Pál által, részben általam előterjesztett javaslatunkat a Kormány támogatja, és úgy gondolom, ez egy igen lényeges elem annak érdekében, hogy ez a törvényjavaslat betöltse a rendeltetését.
Egyebekben az alkotmányügyi bizottság szintén támogatja a javaslatokat. Egyébként az általa támogatott és előterjesztett javaslatokkal együtt a törvényjavaslatot az Országgyűlésnek elfogadásra ajánlja. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi