SURJÁN LÁSZLÓ, DR. népjóléti miniszter:

Full text search

SURJÁN LÁSZLÓ, DR. népjóléti miniszter:
SURJÁN LÁSZLÓ, DR. népjóléti miniszter: Fontosabbnak tartom most a rendelkezésre álló rövid időben a képviselő urat, illetve a nála panaszt tevő polgártársainkat arról fölvilágosítani, hogy a munkanélküli-segély állapotában nyugdíjba ment emberek esetében a képviselő úr által kívánt megoldás a törvényes megoldás. Tehát nem a munkanélküli-segély számít bele az utóbbi évek esetén, hanem az a fizetés, amely a munkanélküli-segély megállapításának az alapja volt, az 1975. évi II. törvény 44. §-ának, és a végrehajtásról rendelkező kormányrendelet 96. § (7) bekezdésének rendelkezései arról is intézkednek, hogy a kereseteket megfelelő módon indexálják, és ez a keresetvalorizációs szabály a munkanélküli-ellátások alapjául szolgáló, 1988 után elért keresetekre is vonatkozik.
Itt tehát nagy hálával tartozom a képviselő úrnak, hogy ezt a kérdést föltette, mert szemmel láthatóan hibás gyakorlat is előfordulhatott. Azt kérem, hogy a szóban forgó állampolgárok konkrét panasszal éljenek a nyugdíjfolyósítási igazgatóságoknál, hogy ilyen félreértések, illetve ilyen hibás nyugdíjmegállapítások ne jöhessenek létre.
Tehát még egyszer megköszönöm – időm lejártával – a képviselő úrnak, hogy ezt a nagyon fontos kérdést a Ház nyilvánossága elé hozta, és kérem a tisztelt Házat válaszom elfogadására. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi