HORVÁTH TIVADAR, DR. az önkormányzati, belbiztonsági és rendőrségi bizottság előadója:

Full text search

HORVÁTH TIVADAR, DR. az önkormányzati, belbiztonsági és rendőrségi bizottság előadója:
HORVÁTH TIVADAR, DR. az önkormányzati, belbiztonsági és rendőrségi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az önkormányzati bizottság megtárgyalta és támogatásáról biztosította az előttünk fekvő törvényjavaslatot. A bizottság többsége egyetértett a törvényjavaslat indokoltságával és céljaival.
Két ponton tartott indokoltnak a bizottság bizottsági módosító javaslat formájában korrekciót és változtatást. Lényegében ez a hatályos jogszabállyal való szinkronját teremti meg a törvényjavaslatnak. Az egyik helyen a változtatás lényege nevezetesen az, hogy amennyiben a földkiadó bizottságok működésképtelenek volnának, és a bizottságok ily módon megszüntetnék a működésüket, az önkormányzat jegyzőjénél a megyei földművelésügyi hivatal csupán tudomásra jutás esetén tenné meg a jelzést a kezdeményezésre. Az eredeti javaslat szerint itt hivatalból intézkedett volna a földművelésügyi hivatal. Tudjuk azt, hogy a földkiadó bizottságokról szóló törvény hatósági ellenőrzési jogosítványokat nem ad a földkiadó bizottságok számára.
Ugyanilyen, ehhez hasonló korrekció történik egy további helyen, amikor az önkormányzat jegyzője állapította volna meg határozattal a bizottság működésképtelenségét. Ezt indokolatlannak tartottuk, hiszen a részarány-tulajdonosok közgyűlése kezében van lefektetve az a jogosítvány, hogy önmaguk döntsék el az általuk létrehozott és működtetett bizottságról, hogy mennyiben működőképes vagy működésképtelen.
Ezekkel a formai szinkronitást célzó korrekciókkal javasoljuk a tisztelt Háznak a törvényjavaslat elfogadását. Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi