KÁNYA GÁBOR, a Magyar Demokrata Fórum vezérszónoka:

Full text search

KÁNYA GÁBOR, a Magyar Demokrata Fórum vezérszónoka:
KÁNYA GÁBOR, a Magyar Demokrata Fórum vezérszónoka: Köszönöm a szót, Elnök Úr. A Magyar Demokrata Fórum álláspontját röviden szeretném ismertetni ezzel a törvénnyel kapcsolatosan, amely az, hogy a benyújtott bizottsági módosító indítványt támogatjuk. Azonban el kell hozzá mondani, hogy az önkormányzati bizottság által megtárgyalt változat javított ezen az alapjavaslaton. A javítás lényegét Horváth Tivadar képviselőtársam az előbb ismertette.
A magam részéről szeretnék néhány olyan pénzügyi adatot ismertetni, amely a törvényjavaslathoz tartozik. Először is azt, hogy egy külön jogszabály szükséges ahhoz, hogy a földkiadó bizottságok működését részben átvevő földművelésügyi hivatalok működni tudjanak, és a feladatot el tudják látni. Ezt a költségkeretet a költségvetés általános tartaléka terhére lehet képezni. Ez a bizottsági javaslatban már szerepel. Mintegy 10 millió Ft-os nagyságrendről van itt szó. Tehát nem túl nagy ez az összeg. Összehasonlítva a földkiadó bizottságoknak az első fél évre a Kormány által elkülönített 158 millió Ft-os, valamint a második fél évre elkülönített 400 millió Ft-os működési költségével, ezt a költségnagyságot nyugodtan lehet viselni.
Az érintett két tárca – a földművelésügyi és az igazságügyi – is támogatja ezt a javaslatot. Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi