SZABAD GYÖRGY (MDF)

Full text search

SZABAD GYÖRGY (MDF)
SZABAD GYÖRGY (MDF) Sajnálom, hogy még egyszer kell szólnom az általam tisztelt képviselő és festőművész barátunk szavai után. Én csak hármat szeretnék kérdezni.
1. Melyik folyóiratból olvasta fel Péli Tamás a cigány etnikum múltjának olyan jelentős megnyilatkozását itt az Országgyűlésben?
2. Melyik folyóiratban adta az egyik legrészletesebb, önéletrajzi elemekkel átszőtt vallomását és interjúját?
3. Hogyha az általam itt szóban emlegetett Rostás Farkas Györgyre is vonatkoznának – amit fel sem tudok tételezni – általánosító és lekicsinylő szavai, akkor a cigány etnikum védelmében miért nem emelt szót, amikor annak megjelent cigány–magyar szótára, a cigány etnikum néprajzi vonatkozásai tekintetében sokak által, magyarországi etnográfusok által tudományosnak minősített tanulmányai – hiszen akkor nem politikailag, hanem ezeken a területeken kellett volna az ellenvéleményt megfogalmazni.
Mivel legalábbis hozzám nem jutott el, s azon a bizonyos tanácskozáson sem hangzott el kritika, csak a vélt vagy valóságos szakértőknek a dicsérete, én továbbra is úgy érzem, hogy ezt a folyóiratot és ezt a műhelyt éltető csoportnak a munkája megérdemli a nagyobb támogatást, amely így is a legszerényebbek közé tartozik az adott keretben. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi