ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Tehát következik a határozathozatal. A költségvetési bizottság jelentését 15708-as szám alatt kapták kézhez. Ennek számozási sorrendjét követjük a határozathozatalnál.
Az 1. pontban Szabad György az országgyűlési határozati javaslat 1. számú melléklete 23., 28., 49., 51. és 78. pontjainak módosítását javasolja. A Demokratikus Roma Szervezet, a "Lungo Drom", a Magyarországi Cigányok Igazság Szövetsége, valamint a Zhunitas Független Országos Cigány Szervezet támogatása terhére a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság támogatásának összegét kívánja 2200000 Ft-tal megemelni.
A költségvetési bizottság nem foglalt állást a javaslat tárgyában. Az előterjesztő fenntartotta javaslatát. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 130 igen szavazattal, 74 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta. (Zaj az ellenzék soraiban.)
A határozathozatal végéhez érkeztünk. Kérdezem, látja-e bárki akadályát a végszavazásnak. (A teremben körülnézve:) Senki nem jelentkezett.
Kérdezem az Országgyűlést, hogy az elfogadott módosító javaslattal együtt elfogadja-e a nemzeti és etnikai kisebbségi költségvetési szervezetek költségvetési támogatásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot mellékleteivel együtt. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 189 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 38 tartózkodás mellett a határozati javaslatot elfogadta.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi