SARKADINÉ DR. LUKOVICS ÉVA, DR. (SZDSZ)

Full text search

SARKADINÉ DR. LUKOVICS ÉVA, DR. (SZDSZ)
SARKADINÉ DR. LUKOVICS ÉVA, DR. (SZDSZ) Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Lassan elkezdődhet a mintegy 1300 állami tulajdonú gyógyszertár magánkézbe adásának folyamata. A vagyonértékelések országszerte megtörténtek, illetve folynak, s április táján talán egy-egy megyében a pályázatok kiírása is megkezdődhet.
A magánkézbe adás folyamata viszont – mint a legtöbb privatizációs ügy – minden bizonnyal nem lesz feszültségmentes.
(14.50)
A lehetséges feszültségek közül most egyetlenegyre szeretném felhívni a figyelmet, nevezetesen arra a pontrendszerre, amelynek alapján pályázat eredményeként meg lehet majd szerezni egy-egy adott gyógyszertárat.
Az egyébként rendkívül bonyolult pontrendszer feltételrendszerét az Állami Vagyonügynökség igazgatótanácsa hagyta jóvá, a Gyógyszerészkamarával és a Népjóléti Minisztériummal előzetesen lefolytatott egyeztetéseket követően, velük egyetértésben.
Most nem kitérve a pontrendszer részleteire, észrevételem lényege, hogy a konkrétan magánkézbe adandó gyógyszertár vezetője, különösen ha legalább 15 éve ott vezető, annyi pluszpontot, egészen pontosan hetet kaphat a megszerezhető 100-ból, hogy vele a versenyt senki sem veheti fel a pontrendszer szerint. A pályázatok elbírálása ugyanis puszta matematika.
Kérdésem az államtitkár asszonyhoz az – természetesen annak tudatában, hogy az ÁVÜ döntése összhangban áll a Gyógyszerészkamara véleményével: miért, vagyis milyen okból állították úgy össze a pontrendszert, hogy a már funkcióban lévő, vezetőként működő gyógyszerészeket kiemelten előnyös helyzetbe hozzák? Segíti-e ez a pontrendszer a fiatal és képzett, illetve kórházakban dolgozó gyógyszerészeknek a privatizációban való eredményes részvételét? Várom államtitkár asszony válaszát. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi