ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Csak az Országgyűlés munkarendjét illető észrevételekre legyen szabad – az Országgyűlés elnökeként – reflektálnom. Az, hogy korlátozott időnkben milyen javaslatok kerülnek tárgyalásra, nem önkényes döntés eredménye, hanem annak a házbizottságnak a besorolásától függ, amelyben minden képviselőcsoport képviselt, beleértve a függetlenek csoportját is; ami természetesen azt is jelenti, hogy ott előterjesztésre kerülhetnek – egyik vagy másik csoport részéről – javaslatok, ezek azonban akkor kerülnek a Ház elé, hogyha többséget érnek el, vagy ha az illetők kívánják azt, hogy a napirendre tűzés kérdésében a Ház nyilatkozzon. Ez az első, amit meg szeretnék jegyezni.
A másik, hogy képviselő úr érvelésében mintegy arra hivatkozott, hogy az Országgyűlés mellőzi a munkanélküliség problémáját. Engedje meg, hogy a mai napirendünkre utaljak, amelynek első pontja a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló törvény módosítása.
(9.20)
Tehát ez keretet nyújt további észrevételekre. Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Mint az előbb említettem, először a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájára kerül sor.
Ezt követi a Duna egyoldalú elterelése miatti vízpótlási lehetőségekről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitájának folytatása és lezárása.
Végül a gázszolgáltatásról szóló törvényjavaslat részletes vitájának újramegnyitásával és lezárásával kívánjuk befejezni ülésnapunk munkáját.
Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a villamos energiáról szóló törvényjavaslat – mára ütemezett – részletes vitája további bizottsági előkészítésre figyelemmel csak a jövő heti ülésünkön bonyolítható le. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi