PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)

Full text search

PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)
PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ) Tisztelt Képviselőtársaim! Keresztes képviselő úr szavaira szeretnék reagálni. Nem tudom, honnan idézte azt, amit mondott és nekem tulajdonított. Azt gondolom, ilyet nem mondtam.
Elhiszem, hogy a Házban nagyon sokan nem olvasták el, hogy milyen jelentések vannak, de azt gondolom, akkor Keresztes képviselő úr sem olvasta el, bocsánat, hogy ezt mondom, de akkor tudná volt miniszter úr, képviselőtársam, hogy a Tudományos Akadémiának a jelentéséből idéztem, és aggályaimat ez alapján vetettem fel. Tehát azt gondolom, hogy nagyobb szakember őnáluk talán nem kell, s a bizottságban kialakított és egyébként a Parlamentben elmondott véleményemet is nagy részben ezen anyagokra támaszkodva mondtam el.
Az már egy érdekes része a dolognak, Keresztes képviselő úr mondta, hogy érzelmeket ne vigyünk bele a kérdésbe, ahhoz képest, hogy módosító indítványt nem adott be képviselőtársam, eléggé érzelmekre apellálva mondta el beszédét. Természetesen ez nem baj. Csak pont ő kérte azt, hogy ezt ne tegyük.
Azt is elmondtam a múltkori beszédben, hogy ne tekintsünk nagyon vissza. Mert ha nagyon visszatekintünk, akkor én egy 1990 júniusi anyagot tudnék hozni, amikor az akkori Keresztes miniszter úr azt mondta, hogy ráérünk, amíg nem történik semmi, addig nincs semmi baj. Jelentem, nem csináltunk semmit. Történt elég sok probléma. Itt vagyunk most ebben a zsákutcában, amit ő is így fogalmazott meg.
Még egy dolgot szeretnék mondani. Ha Keresztes képviselő úr megtisztelt volna bennünket azzal, akik módosító indítványt benyújtottunk, hogy megnézi a módosító indítványokat, akkor azt is tudná, hogy én semmiféle műszaki megoldás mellett nem kardoskodtam, a Házzal semmilyen határozatot nem akarok elfogadtatni, amely konkrét műszaki megoldásra tesz javaslatot. Természetesen mint bizottsági tag, a bizottságnak az állásfoglalását én is támogattam, sőt én is támogatólag léptem fel, mert jobbnak tartom – úgy érzem – bizonyos szempontok alapján és igenis komoly szakemberek véleménye alapján, mint a Kormánynak az előterjesztését.
(18.50)
Tehát, ha miniszter úr – bocsánat –, képviselőtársam a módosításomat megnézi, akkor láthatja: pontosan arról volt szó, hogy az ismert törvény és határozatok szellemében a Kormány tegyen meg mindent, és ne hozza a Ház elé. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi