LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)

Full text search

LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)
LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kifejezetten mulatságos Bogárdi képviselő úr fellépése Szabó képviselőtársunknak a szövetkezetek szétverésével kapcsolatos hozzászólására. Én úgy emlékszem, 1991 nyarán – amikor még nem volt mezőgazdasági bizottság a Parlamentben, és a gazdasági bizottság tárgyalta elsőként a szövetkezeti törvény és a szövetkezeti átmeneti törvény, ha jól emlékszem, napirendre tűzését –, Bogárdi képviselő úr azt mondta, szó sem lehet arról, hogy ezek a törvények a Parlament elé kerüljenek. Arról volt szó, hogy szétverjük a szövetkezeteket, ha pedig ezt a két törvényt – tehát tételesen a szövetkezeti I. és a szövetkezeti II. törvényt – elfogadjuk, akkor ettől a szövetkezetek megerősödnek.
A másik dolog: én úgy érzem, hogy a rám vonatkozó felszólalásában Bogárdi képviselő úr félrevezeti az itt ülő kevés képviselőt és a televíziónézőket. Én ugyanis a szövetkezetünkben folyó üzletrészeladások árfolyamát – ha úgy tetszik – nem minősítettem. Kifejezetten csak arról beszéltem, kedvező, hogy megindult az üzletrészforgalom, és ez részben annak köszönhető, hogy a szövetkezeti üzletrészforgalom túlzott adóztatását a Parlament megszüntette. Köszönöm szépen.
Még egy kérésem lenne, igen tisztelt elnök úr: a vita végén ügyrendi javaslatot szeretnék beterjeszteni. Kérem, adjon majd erre lehetőséget. Köszönöm.
(11.00)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi