LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)

Full text search

LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)
LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! A szövetkezetekről szóló 1992. évi I. törvény 113. §-ának (1) bekezdése az érdekképviseleteknek jelentős jogokat biztosít – engedjék meg, hogy fölolvassam:
"A szövetkezeteket vagy azok tagságát érintő javaslatoknak a Kormány vagy az Országgyűlés elé terjesztése előtt meg kell szerezni az érdekelt országos érdek-képviseleti szerv, illetőleg a közös országos érdek-képviseleti szerv véleményét. Ha a véleményeltérés lényeges, azt döntés végett a Kormány, illetve az Országgyűlés elé kell terjeszteni."
Tudomásom szerint ez nem történt meg. Azt gondolom, addig, amíg ezeknek az érdek-képviseleti szerveknek a véleményét nem terjesztik az Országgyűlés elé, a részletes vita nem zárható le.
Kérem az elnök urat, segítse elő, hogy ezen érdek-képviseleti szervek véleményét a Parlament megismerhesse, segítse elő, hogy a most módosítás alatt álló szövetkezeti törvény ezen bekezdését maradéktalanul betartsuk – és a részletes vitát addig ne zárja le. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi