KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Dr. Grezsa Ferenc hódmezővásárhelyi szobrának október 8-ára virradó éjszaka történt megrongálása ügyében a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság jelenleg is folytatja a nyomozást. Október 22-én, szintén az éjszakai órákban valóban két fiatalember, ittas állapotban, az időközben elkészült és talapzatra rögzített bronzszobrot rugdosta, amikor a korábbi esemény miatt a közelben tartózkodó rendőrök igazoltatták őket. A fiatalokat törvényes képviselőik jelenlétében kihallgatták, ennek során cselekményüket elismerték, de tagadták, hogy az október 8-i rongálásban is szerepük lett volna. Ellenük büntetőeljárás indult garázdaság miatt, cselekményük politikai indíték nélkül merült fel.
Az október 6-án felavatott szobor valóban egy gipszmásolat volt, felállítására technikai okok miatt került sor, tekintettel arra, hogy a bronzszobor nem készült el határidőre. Ennek az ügy megítélése szempontjából nincs jelentősége, nem enyhíti a cselekmény súlyát, mindössze az okozott kárt csökkenti.
Az október 11-i kérdésfeltevéskor megfogalmazott állításokra ma is azt tudom válaszolni, mint akkor, hogy a tények ismeretében nincs okunk mögöttes szándékot és politikai összefüggéseket feltételezni, és az ügy nem hozható összefüggésbe országos terrorakciókkal sem. A helyi rendőrség határozott intézkedéseket tett a hasonló rongálások megakadályozására - amint ezt az ismertté vált ügy is igazolja -, illetőleg a korábbi bűncselekmény elkövetőjének felderítésére.
Köszönöm a figyelmet és kérem, válaszom elfogadását. (Taps a bal oldalon.)
(15.40)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi