HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Miniszter Úr! Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mint ismeretes, az előző kormányzat úgy döntött, hogy a kormányzati negyedet vagy annak egy részét a budai Várba költözteti, pontosabban a palotatérségbe. Később elhangzott, hogy nem az egész kormányzati negyedről lenne szó, csak a Miniszterelnöki Hivatalról. Majd legújabban arról értesülhettünk, hogy nem is a Miniszterelnöki Hivatal, hanem a köztársasági elnök úr hivatala költözne a Várba. Szeretném hozzátenni, hogy a köztársasági elnök urat természetesen mélyen tisztelem, de Pesten is lehet tisztelni, nemcsak Budán.
Azt hiszem, hogy a Vár lakossága, maga a főváros lakossága, de az idegenforgalmat igénybe vevő külföldiek is nehezen értenék meg, hogy a Várnak, a palotatérségnek egy részét mért kellene elzárni biztonsági szempontokból. Forgalmi szervezéssel járna a dolog, újabb költségek merülnének föl, márpedig jelen időben aligha a kormányzatnak kellene újabb költségeket igénybe vennie.
Ezért röviden és egyszerűen kérdezem a miniszter urat - és ez egy irányzatos kérdés, remélem, "nem"-mel fog válaszolni -: fenntartja-e a kormányzat azt az elképzelését, hogy bármilyen kormányzati, miniszterelnöki, elnöki hivatalt költöztet a Várba, pontosabban a palotatérségbe, a királyi Várba? Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi