SÁNDORFFY OTTÓ

Full text search

SÁNDORFFY OTTÓ
SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A társasági adóról szóló törvényhez már az általános vitában felszólaltam. A törvény mielőbbi elfogadását javasoltam, és valószínű, csak a jegyzőkönyv számára mondtam, hogy egy adókódexre lenne szükségünk. Egy olyan adókódexre, amely egyszerű, világos, a kezdő és a már működő vállalatok számára egyaránt kezelhető. Ezt a kódexet több évre kellene készíteni, úgy, hogy ne lehessen állandóan módosítani, mert a gazdaságban a kiszámíthatóság nagyon fontos. Hangsúlyozni szeretném, hogy nem a mértékek bebetonozását szeretném, hanem az adózási rendszer elveinek kivitelezési módját kívánom stabilizálni.
Hogy ez mennyire életszerű, annak igazolására el kívánom mondani, hogy csütörtökön megkeresett a fehér házban egy külföldi ismerősöm, és azt kérdezte, hogy mitévő legyen: egy beruházást most indít, de hallotta, hogy nálunk a társasági adót most ismét módosították. Természetesen megnyugtattam, hogy jó irányba mozdult a törvény. Örömmel vette az információt, és megkérdezte, mi a biztosíték arra, hogy a jövőben is jó irányba fog elmozdulni a törvény.
Itt köszön vissza az az általam tett javaslat, hogy a stabilitás a legfontosabb, és szükség lenne erre a kódexre.
Visszaköszönt a társasági gépkocsi túlszabályozott ügye is, mivel ezt is megbeszéltük. Amennyiben egy adózott pénzből vásárolt gépkocsi bárki tulajdona lenne, diszkriminatív volna az újraadóztatása: ez burkolt vagyonadóztatást jelent. Ha pedig nem adózott pénzből vették, akkor nem a pénzügyminiszter úr hatáskörébe tartozik, hanem a belügyminiszter úr hatáskörébe. Valószínű, ezek azok az üveggyöngyök, amik egy kicsit nagyobbak, és így lett belőlük 600-as Merci...
Csupán a mindennapi életből hozott példával kívántam illusztrálni az átfogó jelleg és nagyvonalú stabilitás fontosságát, aminek a törvényben meg kellene lennie. Javaslom, hogy a pénzügyi kormányzat a költségvetés után ezt az átfogó adókódexet készítse el. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi