ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság a Házszabály 23. §-ának n/ pontjában foglalt jogköre alapján a Házszabály 140. §-ának megfelelően javaslatot terjesztett elő a Házszabálytól való eltérésre. A javaslat szerint, amelyet a hétvégi futárpostában kézhez kaptak képviselőtársaim, az Országgyűlés a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat tárgyalása során térjen el a Házszabály 121. § (5) bekezdésben foglalt szabály előírásaitól, és a kapcsolódó módosító javaslat benyújtására rendelkezésre álló időtartam a költségvetési bizottság tájékoztatóját követő nyolc nap helyett négy napra korlátozódjék.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 140. §-a alapján az Országgyűlés a jelen lévő képviselők négyötödének szavazatával, képviselőcsoportonként legfeljebb egy felszólaló meghallgatását követően határozhat úgy, hogy eltér a Házszabály rendelkezéseitől. Megkérdezem a képviselőcsoportokat, hogy a Házszabálytól való eltéréssel kapcsolatban kíván-e egy-egy képviselőjük szólni? Nem kívánnak. Köszönöm szépen.
Akkor a határozathozatal következik, géppel határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a házbizottság javaslatának megfelelően egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés a költségvetési törvény tárgyalása során a Házszabály rendelkezéseitől eltérjen. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 240 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodással úgy határozott, hogy a költségvetési törvény tárgyalása során a Házszabály rendelkezéseitől eltér. (Egy képviselő tapsol a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi