HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Képviselő úr, én a tényekről kívánok beszélni, hozzátéve, hogy az ifjúságpolitikában az elmúlt évek során is óriási problémák voltak, hogy hogyan és miként nem képviselték a fiatalokat, miközben e Ház falai között nagyon szép szavak hangzottak el, kifejezések, hogy a képviselők, mármint a régi parlament képviselői mennyire szeretik a fiatalokat.
Mi azt mondjuk, hogy cselekedni kell ezen a téren. Több mint 150 ifjúsági szervezet delegáltjai kerestek meg november elején. Nagyon sok konkrét felvetést tettek, amely felvetésekkel érdemben foglalkozunk. Ennek egyik lépése az volt, hogy november 17-én döntést hoztunk arra, hogy felállítjuk a gyermek és ifjúsági koordinációs tanácsot.
(14.50)
Ez a lépés megtörtént, amit első helyen igényeltek az ifjúsági és gyermekszervezetek képviselői. Deutsch Tamás állításával ellentétben a kormánynak joga van tanácsot létrehozni, mert ez kormányhatározat kérdése, és nem parlamenti vagy egyéb fórum illetékességébe tartozó döntés. Tehát ez a tanács létrejött.
Azt is elhatároztuk ezen a kormányülésen, hogy most vasárnap, tehát november 27-én döntünk arról, hogy pontosan miként határozható meg ennek a működése, hogy ez a tanács ne kerüljön - hogy úgy mondjam - hatásköri villongásba a Művelődési Minisztérium ifjúságpolitikai főosztályával. Tudniillik a lényeg az, hogy az ifjúságpolitikai főosztály a nevében is jelzett feladatokkal, ifjúságpolitikával foglalkozik, míg a tanácsnak, amelynek elnöke a miniszterelnök és tagjai az érintett tárcák vezetői, az ifjúságot érintő, sok ágazatot átölelő kérdések koordinálása lesz a feladata. Ez nem jelent többletkiadásokat, viszont mindenképpen létre akartunk hozni - nekem elhatározott szándékom volt, és ezt meg is tettük - egy olyan tanácsot, egy olyan fórumot, egy olyan testületet, amely átfogóan foglalkozik az ifjúság problémáival. Ez történt, képviselő úr. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi