DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Miniszterelnök Úr! A bankok eddig mindösszesen 315 milliárd forintot kaptak '92. január 1-jétől a mai napig úgynevezett bankkonszolidációra, tehát rossz hitelek, no, nem a bankár, hanem természetesen az állam szempontjából rossz hitelek kihelyezésének ellensúlyozásaként és az én szakértőim közlése szerint az államnak hozzávetőlegesen még ennyit kell adnia a bankok részére, tehát további 315 milliárdot, hogy a bankok pénztárait feltölthessék.
Ön korábban több ízben úgy nyilatkozott, a választások előtt különösen - és úgy gondolom, talán kiemelhetném Ózdot és Miskolcot ebből a körből -, hogy önt is felháborították a banktisztviselők kiemelkedő jövedelmei. Ön a legutóbbi parlamenti megnyilatkozása alkalmával úgy nyilatkozott, hogy ez már egy nyugat-európai integrációnak megfelelő fizetés, és ezért ön helyesli. Csakhogy ezek a bankok semmiféle banktevékenységet nem végeznek, mondhatnám, hogy a tevékenységük, legalábbis a bankárok egy részének olyan, hogy nincs az a bankrablás, ami olyan káros lenne... (Derültség az MSZP padsoraiban.) ..., hiszen ténylegesen nem banktevékenységgel keresik a bank számára a pénzt.
Tisztelettel kérdezem öntől, milyen konkrét lépéseket tett, konkrét határidő megjelölése mellett ennek a lehetetlen állapotnak a felszámolására. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi