BÁRSONY ANDRÁS

Full text search

BÁRSONY ANDRÁS
BÁRSONY ANDRÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr.
Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nagyívű felszólalását talán nem volna szabad két percben méltatni, ha nem sújtotta volna néhány tárgyi tévedés. Ezek közül az egyik legkiemelkedőbb a közalapítványok javára történő adakozás megadóztatása, hiszen a törvényjavaslat lényege éppen az, hogy 100 százalékos adókedvezményt élvez a közalapítvány javára befizető. De sajnos ilyen tárgyi tévedések végigkísérik a felszólalása nagy részét.
Mondok még néhányat: a kormány ugyan forrásokat biztosíthat a költségvetésen keresztül, jóllehet forrásokat is csökkenthet bizonyos művelődési intézmények tekintetében; egy dolgot nem tehet egy demokratikus jogállamban, hogy kormányhatározattal intézményeket megszüntethessen. Tehát nem lehet olyan elvárással élni a költségvetés irányában, hogy azt mondjuk, inkább ne adjon kevesebb pénzt, de mondja meg, hogy melyik szűnjön meg, ez nem jogállami módszer.
A tárgyi tévedések közé tartozik az, hogy az előző kormány könyvtárfejlesztési programot hajtott volna végre. Mert ha ez igaz lenne, akkor nem kerültünk volna ebbe a sajnálatos helyzetbe, hiszen nem lehet egy könyvtárhálózatot öt perc alatt tönkretenni; tehát nem lenne igaz az, amit ön a felszólalásában állított, hogy egyébként most tragikus helyzetben vannak a könyvtárak.
(18.00)
Ha az előző fejlesztési program eredményes lett volna, akkor nem sikerült volna három hónap alatt ilyen nehéz helyzetbe hozni. Úgy gondolom tehát, hogy a könyvtárakkal kapcsolatos probléma hosszú folyamat eredménye, természetesen nem véka alá rejtve, hogy ez régre visszanyúló probléma, de meglehetősen furcsa beállítás volna azt mondani, hogy egyébként az elmúlt időszakban remekül működött a könyvtárhálózat, és most három hónap alatt tönkrement. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi