BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (FKGP): Köszönöm. Remélem, beleférek két percbe. Nagyon sajnálom, hogy államtitkár úr számháborúnak nevez valamit, ami nem számháború, hanem egyszerűen "igaz és nem igaz" kérdés. Nem tudom, ki találta ki ezt a rossz szót, hogy számháború. Itt arról van szó, hogy amit önök kiadtak, mint költségvetés számait, egyszerűen össze kell adni, és akkor az a szám jön ki, amit én mondtam. Egyszerű összeadás és semmi más.
Valóban nem jelöltem meg forrást, de könyörgöm, itt a mezőgazdaság szétveréséről nem én szoktam volt szónokolni az elmúlt esztendőkben, hanem önök. (Közbeszólás: Persze! Volt, aki csinálta!) Önök szónokoltak erről folyamatosan, és most - ezt a mezőgazdaságban érdekelteknek mondom - ezzel a költségvetéssel úgy a mezőgazdaság intézményrendszerét, mint nagyrészt a termelést is tényleg szét fogják verni.
Nagyon jól tudom azt, hogy nincs összefüggés a támogatás és az intézményrendszer között. Nem tudom, ezt a mondatot miért kellett belefűzni, külön is kezeltem. Én csak azt mondtam, hogy az intézményrendszer is tönkremegy, és az a fölvetés, miszerint átmegy vállalkozási szférába, nagyon jól tudjuk, hogy a vállalkozási szférában ennek a költségei növekedni fognak. Természetes, de mind a termelőre csapódik vissza. Ezt akartam jelezni. Meg tudja-e fizetni a termelő vagy pedig egérutat, kiutat keres valahol, és elindul egy kontrollálatlan folyamat, aminek a rendbehozatala még több energiát és időt jelent.
Nagyon örülnék annak, ha a kormánynak valóban az lenne a szándéka, hogy az embereket segítse és kevesebb utánjárással intézhessék a dolgaikat, de a falugazdász-hálózat szétverése nem ezt mutatja, és nekem ez egészen mást juttat eszembe, mintsem a segítést. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi