DR. BÉKESI LÁSZLÓ

Full text search

DR. BÉKESI LÁSZLÓ
DR. BÉKESI LÁSZLÓ pénzügyminiszter: Köszönöm. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! A zárszóban természetesen módomban áll majd érdemben reagálni hozzászólására. Mindössze négy rövid megjegyzést szeretnék tenni. Mindig is végtelenül nagyra becsültem és értékeltem képviselő úr zseniális taktikai készségét, amelyről most is tanúbizonyságot tett.
Az első megjegyzés: a beterjesztett költségvetés természetesen a kormány költségvetése, és nem a pénzügyminiszter írói munkásságának része. (Derültség a bal oldalon.) Remélem, ez ki fog derülni a végső szavazás esetén is. Így debatter-e a pénzügyminiszter, aki ügyesen próbálja meg leplezni a tévedéseit? Ezúttal másról van szó. Hogyha éppen arra adnak lehetőséget nyilvános megnyilatkozásai, hogy egy gazdaságpolitikát próbáljon meg hitelesen képviselni, úgy ezt a kormány felelős tagjaként teszi. A harmadik: tárgyilagos értékelés. Mélyen egyetértek ezzel az igénnyel. Két dolgot szeretnék képviselő úr figyelmébe ajánlani. Az egyik az az írásban átadott, tételes adatokra épülő összegezés, amely terjedelmes értékelő munka. Azt hiszem, kevés politikai elemet talál benne. A másik, hogyha megtisztelne esetleg még egyszer az elhangzott expozé áttekintésével. Azt hiszem, kevés olyan elemet talál benne, amely nem szakmai elemzésen alapul. (Dr. Boross Péter: Én önt dicsértem, pénzügyminiszter úr.)
Végül az utolsó megjegyzés az úgynevezett katasztrófaképről. Más körökkel érintkezünk nyilván. Nekem hallatlanul rossz tapasztalataim vannak, nincs egy olyan nemzetközi tárgyalás, ahol kőkeményen a fejemhez ne verjék, hogy micsoda tragikus fordulaton ment végbe a magyar gazdaság az elmúlt években, miért történik ez így, miért jutottak el maguk arra a pontra, ahova eljutottak. Nem kell ahhoz nekünk a képet sötétre festeni, hogy nagyon pontosan ismerjék. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi