DR. BOROSS PÉTER

Full text search

DR. BOROSS PÉTER
DR. BOROSS PÉTER (MDF): Majdnem provokáltnak érzem a felszólalásomat.
Akkor tehát hangosan is elmondom: én dicsértem pénzügyminiszter úr kiváló személyi kvalitásait, csak felhívtam a figyelmet a mögötte meghúzódó alapvető tévedésre.
Másodszor: no igen, nekem meggyőződésem, hogy körülbelül szeptember táján már vissza lehetett hallani azt, amit '94-ben a tisztelt kormány képviseletében szertehintettek a világba: hogy itt valami szörnyű tragédia van. Én nem emlékszem azokra a minősítésekre, amelyek arról szóltak volna, hogy például ‘90-ben hogyan álltunk a tartalékképzésben és '94-ben mivel adtuk át, ami mégis mozgásteret adott a kormánynak, és nem került olyan helyzetbe, mint mi '90-ben. És sok minden másra, - de üsse kő!
A hangsúly itt azon van: próbáljunk tárgyilagosak lenni! Én egyszer ebben a Házban felhívtam a figyelmet arra, hogy a bethleni konszolidációt is érdemes volna oktatni valahol, mert teljesen kimarad a magyar közgazdasági ismeretekből - ennek a következménye legfeljebb az lehet, hogy az embert horthystának minősítik... (Derültség.) Pedig nagyon sok mindent lehetne abból tanulni a tárgyilagos elemzés érdekében. Sőt, az igazán elítélendő Reményi-Schneller Lajos Észak-Erdély visszatérésével kapcsolatos pénzügyi politikájára is felhívom a figyelmet. Meg sok minden másra, mert tárgyilagos elemzés nélkül nem lehet jó következtetésre jutni. És úgy egyébként az úri tartás is ezt igényli, azt hiszem.
Köszönöm. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi