DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Meglepetéssel tapasztalom, hogy a szocialista képviselőcsoport szónokai próbálják letagadni azt, hogy a tavaly augusztusban Horn Gyula aláírásával megjelent program a Szocialista Párt ígéreteit tartalmazta volna. (Felzúdulás, élénkség, zaj. Közbeszólások az MSZP padsoraiban: Nem!) Én azt gondolom, elég egyértelmű az a szöveg, amit az újság hirdetése szerint akár egymillió ember is olvashatott tavaly a Népszabadságban. Feltehetően többen olvasták ezt, mint az önök programját. A mi szakértőink olvasták az önök programját, de azt gondolom, felelőtlennek tartottuk akkor is, amikor megjelent ez az augusztusi dokumentum, és ennek megfelelően ezeket az ígéreteket kérjük önökön számon.
Az ellenzéknek joga és kötelessége is, hogy a kormány mögött álló pártok korábbi ígéreteit számon kérje. Önökre a választópolgárok azért szavaztak, mert olyan illúziókat keltettek - és ez a dokumentum egy nagyon fontos eleme volt ennek az illúziókeltésnek -, hogy ezeket a változásokat önök el tudják végezni.
Azt gondolom, ennek érdekében jogos ezeknek a kérdéseknek a számonkérése. Ha önök ilyen ígéreteket nem tettek volna, akkor nem szavazott volna önökre a választópolgároknak ilyen jelentős része.
De nemcsak az ilyen dokumentumokban megjelenő ígéretekre lehet hivatkozni, hanem a szocialista parlamenti frakció négyéves szereplésére is, amely rendre, állandóan visszatérően a szociális kérdések felvetésével olyan illúziókat keltett, hogy majd a szocialista kormány ezeket a problémákat meg tudja oldani. Ezért ennek alapján én csak meg tudom ismételni, hogy önök - korábbi ígéreteikhez képest - ezeket nem tartották. A költségvetés az erre vonatkozó számokat nem tartalmazza. Ezekkel önöknek akkor is szembe kell nézniük, ha ez nem kellemes. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi