DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnöknő, a szót. Az ön pártos eljárása miatt vagyok kénytelen felszólalni. Ugyanis ön jelen volt a házbizottság ülésén, amikor szóba került, hogy a Független Kisgazdapárt a szövetkezeti törvényről szóló vita kapcsán, bár összesen 18 jelentkező volt, és abból 9 kisgazda, végül is az elmúlt héten csak egy kisgazda kapott szólási lehetőséget. A házbizottság ezt úgy igyekezett kompenzálni, hogy televíziós közvetítési időben, hosszú vita után hatpárti konszenzus alapján megállapodott, hogy ma 13 órától kerül sor az elmaradt felszólalásokra, ezért a kisgazdapárt föladta az ebédszünet lehetőségét.
Ennek ellenére megkeresett a kereszténydemokrata párt frakcióvezetője és kért - miután Surján pártelnök úr úgy tűnik, a költségvetési vitából ma kimarad a tv-köz-vetítésből -, hogy mi mondjunk le a szövetkezeti vita terhére Surján miniszter úr javára erről az időkeretről. Én közöltem, hogy ehhez nem járulunk hozzá. A frakcióval ezt megvitattam. Ezek után elnöknő önkényesen, egy perccel egy óra előtt szót adott Surján képviselőtársunknak. Ezáltal elvett 14 percet a kisgazdapárt felszólalási idejéből.
Csak emlékeztetem arra, hogy ma délelőtt minősíthetetlen hangon rám támadt az elnöklő Salamon alelnök úr, mert a kisgazdapártnak az volt a megállapodása, hogy az egymás közti megbeszélés alapján én néhány perccel többet beszélek, Lányi képviselőtársunk néhány perccel kevesebbet. Ezt be is tartottuk, Lányi képviselőtársam még nagyvonalúan néhány percet ajándékozott is a Háznak.
Ezek után úgy gondolom, különösen méltánytalan a kisgazdapárttal szemben az ön eljárása, és ezért én kérem a házbizottság összehívását, mert ilyen körülmények között a kisgazdapárt megrövidült 15 perccel. Köszönöm a türelmüket. (Közbeszólások balról: És most még hárommal!

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi