DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy gondolom, a "jegelés" nem egyszerűen javaslata volt Gyimóthy úrnak, hanem azt el is kezdte, hiszen 28 perc 30 másodpercen keresztül tartott a hozzászólása.
Őszintén sajnálom a televíziónézőket, akiknek szerintem joguk van tudni, hogy ki miről beszél és mit mond. Egy biztos: most nem a szövetkezeti törvény itt napirenden lévő módosításáról volt szó legalább 20 percen keresztül. Szó volt természetesen arról, hogy a kisgazdapárt csalódott - nem csodálom. Valószínűleg a megcélzott helyek közül a szövetkezetek vezetése volt az az egyetlen, amit nem sikerült elfoglalniuk. Nekik nem sikerült, hiszen többszörös népszavazással mondott a szövetkezetek tagsága - és nem a szövetkezetek, hanem az emberek! - nemet az átmeneti törvényre, többszörös népszavazással mondtak nemet az akkori agrárpolitikára; ezzel szemben többszörösen megerősítették titkosan, népszavazással, azokat az embereket, akik állítólag most félnek tőlük - ez az agrárértelmiség.
Úgy gondolom, az agrárértelmiség nem megijedt a rendszerváltástól - Gyimóthy úr így akarta beállítani -; sokat várt, de egy biztos: nem ezt, amit kapott. Azt várta, ahogy mondta is Gyimóthy úr, hogy azok a kezdeményezések, amelyeket a legsúlyosabb diktatórikus körülmények között is kiérlelt, majdan folytatódhatnak. Nem erre, hanem egy másik erőszakra kellett neki válaszolnia, és ebben, úgy gondolom, helytállt.
Nem fedi a valóságot, hogy itt a kívülállók bűnbakok. Azt hiszem, egyetlenegy célja lehet ennek a módosításnak: a szövetkezeti tagok érdekében a stabilitás elősegítése, hogy hitelképes lehessen a szövetkezet.
Köszönöm, elnök úr. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi