DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Sajnos a rádiósok kihívtak egy pillanatra a teremből, ezért nem voltam itt. Nagyon sajnálom, hogy szó szerint nem hallottam a szavait. Ha jól tájékoztattak, a lényege ennek az volt, hogy ha én jobban dolgoztam volna a minisztériumban, akkor most könnyebb lenne költségvetést készíteni. Vagy ha az előző kormány jobban dolgozott volna, akkor most sokkal könnyebb lenne az új kormány feladata.
Mindenesetre tájékoztatom azért arról, hogy 1990-ben az ország rendkívüli adósságállományt, illetve az új kormány rendkívül nagymértékű adosságállományt örökölt, ami '92-ig csökkent és csak ezután növekedett.
Tájékoztatom arról, hogy közgazdászok, nagy hírű közgazdászok - talán Kornai János neve nem ismeretlen ön előtt - a fennálló kormánytól teljesen függetlenül fejtették ki azt a nézetüket, hogy egy ilyen átalakulási folyamat óhatatlanul egyensúlyzavarokhoz vezet, és teljesen természetes dolog az, hogy ennek a kezelése lesz a legnehezebb.
Tájékoztatom arról is, hogy '90-től '94-ig a tágan értelmezett szociális kiadások aránya az országban 25-ről 29 százalékra növekedett. Mindezt az ellenzék szociális érzéketlenséget kiáltó kórusa közepette tettük.
Tájékoztatom arról, hogy mi hoztuk meg a foglalkoztatási törvényt '90-ben, és kiépítettük a rohamosan növekvő munkanélküliséghez az ellátó rendszert - rendkívül rövid idő alatt. Hogy mi hoztuk meg a szociális törvényt, amely 12 milliárd forint többlet szociális kiadást hozott. Mi vezettük be a gyetet, a munkanélküliek jövedelempótló támogatását, a lakásfenntartási támogatást, és sorolhatnám még nagyon sokáig.
Azt szeretném már végre egyszer tudni, hogy azért dolgoztunk-e rosszul, mert a szociális kiadások aránya növekedett és ez valóban rendkívül súlyos terheket jelent az országnak, vagy azért, mert szociálisan érzéketlenek voltunk és nem növeltük megfelelő mértékben a szociális kiadásokat. Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi