DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Full text search

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársam! Azt hiszem, várja meg, hogy röviden én is elmondjam az észrevételem, és utána arra is tud reagálni. Ugyanis mind a kettőhöz van észrevételem.
Látszólag valóban nagyon messzire kanyarodott a költségvetés vitájától képviselőtársam, ugyanakkor azt kell mondjam, hogy van egy mozzanata, ami mindnyájunk számára igen tanulságos, nevezetesen az, hogy az integráció, amelyről külpolitikai vonatkozásokban beszél, nem érhető el politikai váltók benyújtásával. Bármilyen tiszteletre méltó szabadságharcos erényeinket is tudjuk felmutatni - akár mi, akár Lengyelország -, ma, a huszadik század végén ilyen politikai váltók nincsenek. Van ugyanakkor gazdasági teljesítmény, és van gazdasági sikerekben, erőben megnyilatkozott - ha úgy tetszik - gazdasági váltó. Amire várnak, s amit nekünk kell bizonyítékként felhozni arra, hogy valóban igaz az a tétel, amit valaki itt előttem úgy mondott, hogy leraktuk a piacgazdaság alapjait. Nehogy úgy járjunk, mint '62-ben a szocializmus alapjainak a lerakásával.
Azt kell tehát elmondanom, hogy ez a költségvetés - és itt igenis van összefüggés az ilyen magasabb, látszólag nem ide való mozzanatokkal - pontosan arról szól, hogy végre közösen próbáljuk meg ezt a gazdasági váltót pontosan kitölteni, hogy érdekalapon, gazdasági érdekalapon, ha úgy tetszik, profitalapon bizonyítsuk be a világnak a CEFTA-n belül, az EU-hoz való csatlakozás útján - erről szól, azt hiszem, a Horn Gyula vezette delegáció tárgyalása ma és holnap Lengyelországban -, hogy felnövünk ehhez. És ha kell, ezért kemény, ebben az 1995. évi költségvetési tervezetben meglépendő lépéseket is vállalni tudunk. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi