SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azért kértem szót, mert egy félreértést szeretnék tisztázni.
A Fidesz gazdaságpolitikája a gazdasági növekedést állította politikájának középpontjába, ami miatt az előző költségvetési vita során kritizáltak bennünket. Érdekes és tanulságos az, hogy a választási kampányban mégis átvették ennek bizonyos elemeit más pártok, és erre utalt a Fidesz szónoka a múltkor. De egy példát hadd mondjak, ami illusztrálja azt a meghatározó különbséget, ami a kormány és a Fidesz álláspontja között van. A Fidesz adócsökkentésben érdekelt. Ezzel szemben a kormány a pótköltségvetés során megemelte az általános forgalmi adót, a fogyasztási adót, ezzel együtt olyan kedvezményeket szüntetett meg, amire például Pusztai Erzsébet utalt: a gyermekekre jutó kedvezményeket.
A Fidesz úgy gondolja, és önálló parlamenti indítványt fog tenni annak érdekében, hogy a családi pótlék mértékét olyan formában emeljük és olyan formában tartsuk szinten a megemelt szintet, amiben a nyugdíjrendszer működik. Amikor az ellenzéki pártok a nyugdíj visszamenőleges megajánlását javasolták az elmúlt hónapokban, akkor azt gondolom, hogy korrektül járunk el, ha a nyugdíj mellett a családi pótlékot is hasonló konstrukcióban fogjuk megőrizni. Ez azt jelenti, hogy a családi pótlékokat a nyugdíjemeléssel együtti rendszerben kell megtenni, vagyis a nettó értékéhez kapcsolódó minden költségvetési évben való növelését szeretnénk elérni. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi