TARDOS MÁRTON

Full text search

TARDOS MÁRTON
TARDOS MÁRTON (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Két megjegyzést szeretnék tenni Takács Péter fölszólalásával kapcsolatban.
Az egyik arról szól, hogy nem válaszolt arra a kérdésre, hogy ha 25 százalékkal kevesebb jövedelem áll rendelkezésre egy amúgy is egyensúlyhiánnyal küzdő bázishoz képest, tehát több mint 25 százalék hiányzik a jövedelmekből - akkor mit is kell tenni? Holott erre lehet csak válaszolni jól, és erre muszáj is válaszolni, mert különben tényleg baj keletkezik.
A másik: az én tudomásom szerint nincs olyan vezető közgazdász az országban, aki az átütemezés kérdését fölvetette volna.
Az átütemezés kérdésére azt válaszolta, hogy ennek nincs aktualitása, és ennek alapján nem kacérkodik evvel a gondolattal, hanem megállapítja itt is a tényt, hogy a világgazdasági helyzethez kell az országnak alkalmazkodnia.
Ebből a két megállapításból egy harmadikra szeretnék jutni: igaza van Takács Péternek abban, hogyha az ország nem fog tudni ehhez a nehéz helyzethez alkalmazkodni, abból ténylegesen baj lesz, akkor tragikus körülmények keletkeznek, mert súlyos zavarok, súlyos gazdasági visszaesés fog bekövetkezni, amelynek méreteit még megálmodni sem tudjuk.
Az alkalmazkodás és a kérdések megoldása, a kitörés előfeltételeinek megteremtése az egyedüli lehetséges út. Ha ezt nem sikerül kialakítani, s ha arra történik felszólítás, hogy ezt ne alakítsuk ki...

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi