DR. TÍMÁR GYÖRGY

Full text search

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Igen tisztelt Képviselőtársaim és nagyon tisztelt Hegyi Képviselőtársam! Annyiban tekintem visszalépésnek, amennyiben az Alkotmánybíróság megnyitotta a teljes kártérítés érvényesítésére vonatkozó utat az érintett személyek előtt - ezt mindannyian tudjuk. Akkor tehát, amikor ez a törvényjavaslat más vonatkozásokban lehetővé teszi, hogy az a bizonyos büntetőbíróság, amelyik eljár az ilyen kártalanítási ügyekben, áttegye a törvény rendes útjára azt az ügyet, amiről itt most szó van, azt az eljárási részt, én a magam részéről egyszerűen célszerűnek tartanám a két eljárást egybefoglalni, és esetleg azokban az esetekben, amikor ilyen elemek is fölmerülnek, ilyen indokolással azt mondani, hogy a polgári bíróság előtt folyjék az eljárás.
Itt csak egyetlen szempontot ajánlanék az igen tisztelt törvényalkotók figyelmébe. Az ésszerű határidőt ismeri úgy a nemzetközi jog, mint hazai jogunk. Egy ártatlannak minősült személy esetében, akinek utólag reparációs igénye van, úgy érzem, az ésszerű határidőt nem elhúzni kell, illetve ésszerűtlenné tenni, hanem minél hamarabb, minél előbb kellene - talán egy főhajtással az államapparátus részéről - folyamatos, soron kívüli eljárások keretében lefolytatni ezt az eljárást.
Összesen csak ennyi. Egyébként nagyon köszönöm azt a kijelentését, amelyben megerősítette, hogy a kártérítés terjedelmével egyébként egyetért. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi