DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Mai nap utoljára köszönöm meg a szót, elnök asszony. Valójában a 4. és 5. pontban lévő javaslat csak nyelvtanilag tér el egymástól. Mindegy, hogy a Ház melyiket fogja megszavazni.
A magam javaslata mellett azért szeretnék érvelni, és azért kérem a tisztelt Ház támogatását, hisz az a szóhasználat, hogy a megfenyített a panaszjogát nem merítette ki, a kormány javaslatában van benne a 2. § (2) bekezdésében. Hogy mikor nincs helye bírósági felülvizsgálatnak? Akkor, ha a megfenyített a panaszjogát nem merítette ki. Ebből értelemszerűen következik, hogy nem is kell a bíróságnak érdemben vizsgálni a kérelmet, ha a megfenyített a panaszjogát nem merítette ki. Tudniillik akkor nincs lehetőség egy fokozattal feljebb ugrani, ha a közbenső lépcső kimaradt.
Azt hiszem, hogy a törvény szóhasználatának visszatükröződése egyértelművé teszi a jogalkalmazó számára, hogy mikor kell érdemi vizsgálat nélkül elutasítani a felülvizsgálati kérelmet. Az a megfogalmazás, hogy a törvényben kizárt, az túlságosan akadémikus jellegű, hiszen egy nagyon rövid, néhány szakaszos törvényről van szó, amely egyetlenegy esetben zárja ki ezt, méghozzá akkor, ha a panaszjogot nem merítette ki a megfenyített. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi