DR. BÉKESI LÁSZLÓ

Full text search

DR. BÉKESI LÁSZLÓ
DR. BÉKESI LÁSZLÓ pénzügyminiszter: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Félelmei megalapozatlanok, állításai még inkább. (Zaj.) Természetesen szó nincs arról, hogy a hatalmi ágak kényes egyensúlyát bármiféle társadalmi egyeztetés megbontaná. Még kevésbé van arról szó, hogy a társadalmi érdekegyeztetés mindannyiunk által szükségesnek tartott menetében a parlament helyett bármiféle kormányzati és szociális oldal képes megegyezni.
Arról van szó, hogy ebben a nehéz helyzetben megkülönböztetett jelentősége van annak, hogy képesek legyünk egy gazdaságpolitikai fordulatot kifejező költségvetés és ahhoz tartozó törvények végrehajtásához higgadt, kiegyensúlyozott társadalmi hátteret teremteni. Ez az érdekegyeztetésnek a célja, tárgya és tartalma. Természetes, hogy az érdekegyeztetés során a kormány azt az álláspontot képviseli, amit önöknek ide, törvényjavaslatai formájában benyújtott. És ahogy nyitottak vagyunk az országgyűlési képviselők - korlátok között benyújtott - módosító indítványainak elfogadására, soha nem tagadtuk, nyitottak vagyunk a társadalmi partnerek igényeinek - ugyancsak korlátok között történő - elismerésére.
(10.10)
A megállapodások ajánlásokat jelentenek, ezeket az ajánlásokat módosító indítványok formájában a mai napon a tisztelt Ház megkapja, mint ahogy valamennyi országgyűlési képviselő benyújthatja a módosító indítványait. Ezeket a módosító indítványokat a részletes vitában tételesen lesz mód bírálni, velük egyetérteni vagy velük vitatkozni, és a döntés természetesen a parlament kezében van.
Azt csak sajnálni tudom, hogyha a képviselő úr és a kisgazdapárt frakciója javító indítványaival nem fogja segíteni a jövő évi költségvetés javítását, de azt gondolom, hogy a parlament többi képviselője nem ezen az állásponton lesz. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi