BENEDEK MIHÁLY

Full text search

BENEDEK MIHÁLY
BENEDEK MIHÁLY (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Ha kérdésem és a mai nap során már elhangzott hozzászólások között bármiféle azonosságot fedeznek fel, az meggyőződésem szerint csak a véletlenek összejátszása lehet.
Én az iránt érdeklődnék az államtitkár úrtól, hogy november 22-én Petrenkó János bejelentette cége megszűnését s az eddig ott dolgozó munkavállalók elbocsátását. Ezekre az elbocsátásokra - ottani vizsgálódásaink szerint - nem a foglalkoztatási törvény szellemében került sor.
Kérdezem államtitkár urat, milyen lehetőséget lát arra, hogy a munkavállalók ne legyenek ellátatlanok az elkövetkezendő időszakban, míg a cég helyzete normalizálódik, vagy bármi más megoldás születik.
A másik dolog: ön előtt is ismert, és gondolom, képviselőtársaim is ismerik, hogy szeptemberben rövid időre, december 31-ig hosszabbították meg az Ózdi Foglalkoztatási Társaság működését. Kérdezem államtitkár urat, milyen lehetőséget lát arra, hogy legalább azok, akik számára a folyamatos munkavégzés biztosított, a társaság alkalmazásában maradhassanak. Kérdezem tovább, hogy figyelembe véve a várható ózdi elbocsátásokat, lesz-e lehetőség arra, hogy a Foglalkoztatási Társaság új belépőket fogadhasson.
Köszönöm szépen, és várom válaszát. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi