DR. HÉTHY LAJOS

Full text search

DR. HÉTHY LAJOS
DR. HÉTHY LAJOS munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Képviselő Úr! A Munkaügyi Minisztérium is nyomon követi a Pekó Művek fejleményeit; ezek bennünket sem töltenek el különösebb örömmel. Ami reménysugár ma van, arról ma délelőtt az ipari államtitkár úr beszélt, tudniillik, hogy a Metal Trade Kft. esetleg átvenné a Pekó Műveket, újraindítaná a termelést és fenntartaná a foglalkoztatást, legalábbis részben.
Történt-e jogsértés? Történt jogsértés! Petrenkó úr a sajtóban arról panaszkodik, hogy a tárcáktól nem kap válaszleveleket. A Munkaügyi Minisztériumtól többet is kapott. Így közigazgatási államtitkárunk az elbocsátást megelőzően egy nappal felhívta a figyelmét arra, hogy az elbocsátások törvényellenesek. Egyúttal felajánlotta helyi kirendeltségünk segítségét, továbbá az Országos Munkaügyi Központ főigazgatójának a segítségét, hogy közösen alakítsanak ki olyan feltételeket a munkavállalókkal, hogy az elbocsátások törvényes keretek között menjenek végbe. Petrenkó úr ezzel a lehetőséggel nem élt. Ma a helyi kirendeltségünk abban igyekszik segédkezni a munkavállalóknak, illetve az érdekképviseleteknek, hogy az elbocsátásokat csak olyan formában fogadják el, amely lehetővé teszi, hogy azonnal munkanélküli ellátásban részesülhessenek. A mi lehetőségeink itt nagyjából befejeződnek. Ami az Ózdi Foglalkoztatási Társaságot illeti, pénzügyi okokból sajnos ma nincs lehetőség arra, hogy az így elbocsátottakat befogadja. A pénzügyi lehetőségek pillanatnyilag azt biztosítják, hogy a már bentlévőket finanszírozzuk addig, amíg a szerződésük le nem jár.
(14.50)
Egyébként a Munkaügyi Minisztérium erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a foglalkoztatási társaság legalább azok számára fennmaradjon, akiknek biztosított a foglalkoztatása a keretei között. Köszönöm szépen. (Gyér taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi