KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő úr! Ön mint polgármester, bizonyára pontosan tudja, hogy ezek a bizonyos normatívák soha nem fedezték száz százalékban az adott intézmények működési kiadásait. A rendszer eleve úgy lett kialakítva, hogy ezek a normatívák nem fedezik teljes mértékben az előbb említett kiadásokat. Ezért az önkormányzatoknak különböző egyéb bevételi forrásaikból kell hozzájárulni ezen intézmények fenntartásához: a működési bevételekből, a személyi jövedelemadó átengedett részéből, települési üzemeltetési hozzájárulásból és így tovább, és így tovább.
1995-ben az önkormányzatok sem vonhatják ki magukat az alól az általános helyzet alól, ami a költségvetés és a gazdaság helyzetéből következik. Sehol, egyik költségvetési intézménynél vagy szervnél sem történik meg az inflációs kiadásokkal arányos támogatásnövelés. Ezért az önkormányzatok sem tehetnek mást 1995-ben, mint hogy egy sokkal feszesebb, átgondoltabb, ésszerűbb, takarékosabb gazdálkodással kísérlik meg fedezni a szükséges kiadásokat. És természetesen azokon a településeken, ahol ez még nem került sorra, a helyi adó kivetését is meg kell fontolniuk.
Ugyanakkor a közalkalmazottak szolgálati idejének beszámításával összefüggő bérnövekedésre hat és fél milliárd forint többletet irányoz elő a költségvetés; a köztisztviselői illetmény bevezetésére másfél milliárd forint többletet biztosít; az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe kerülő önkormányzatok részére pedig 4,8 milliárd forint többlettámogatást ad; a személyi jövedelemadónak pedig 35 százalékát adja vissza a költségvetés az önkormányzatoknak.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi