DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Nem tudom elfogadni a választ. (Zaj, közbeszólások a bal oldalon: Meglepő! - Szili Sándor: Túl szakszerű volt!) Bizonyára ismeri legfőbb ügyész úr is azt a jó magyar közmondást, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. (Derültség, zaj a bal oldalon.) Ugyanis az újságok sorozatban arról regélnek, hogy az ügyészség több esetben megszüntette a különböző maffiózók elleni büntetőeljárást, gyakran még a nyomozati szakaszban. (Általános zaj.)
Tájékoztatom legfőbb ügyész urat, hogy a rendkívül rossz hangulatban lévő magyar nép nagyon rossz szemmel nézi és felháborítónak tartja, hogy a saját hazájában különféle maffiacsoportok garázdálkodnak és garázdálkodhatnak, mivel egyes hatóságok nem állnak a helyzet magaslatán. Mi, kisgazdák úgy látjuk, hogy az ügyészség hozzáállása és az egész ügy kezelése nem megfelelő. Ugyanis egy ügyet a legegyszerűbb lezárni és az eljárást megszüntetni, mivel nincs vele tovább gond. Mi, kisgazdák nem ezt várjuk az ügyészségtől. Ha nem elég a bizonyíték, tessék visszaadni pótnyomozásra; az ügyészség köteles lenne irányt mutatni a nyomozati szervek felé és meghatározni azokat a nyomozati cselekményeket, amelyek alapján a cél elérhető.
A jogalkotási törvény szerint a legfőbb ügyész köteles jogalkotást kezdeményezni, ha az általa felügyelt területen olyan joghézagot talál, ami akadályozza a bűnüldözési munkát. Ez a legfőbb ügyész munkaköri kötelessége. Közismert önnek az a felfogása, legfőbb ügyész úr, hogy a bűnözés tényével együtt kell élnünk. Ezzel szemben nekünk, kisgazdáknak az a véleményünk, hogy ilyen filozófia mellett érthető, hogy nem tudja teljesíteni törvényben előírt munkaköri kötelességét. (Zaj, közbeszólások a bal oldalon.)
Felvetődik bennünk a kérdés, hogy vajon hogyan érvényesül az ügyészségek irányítása a törvényesség védelmében. Mindez vajon kiknek az érdekeit szolgálja?
Pintér Sándor szerint az alvilágnak még nincs befolyása a közéletre. Reménykedünk, hogy így van. Kíváncsian várjuk, hogy végre mikor indulnak meg az eljárások a tényleges bűnözők ellen.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi