DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Nekünk, kisgazdáknak az a véleményünk, hogy a kormánnyal szemben a 100 nap türelmi idő lejárt. A választási kampány során az MSZP azt ígérte, és ön személy szerint, miniszterelnök úr, július 15-én kijelentette, hogy módosítják a végkielégítésről szóló törvényt s megszüntetik a hatalmas összegű, teljesítmény nélküli, erkölcstelen kifizetéseket. A kormány hivatalba lépése első 100 napja után mi, kisgazdák szomorúan állapítjuk meg, hogy az ígéretekből eddig semmi nem valósult meg azonkívül, hogy Békesi pénzügyminiszter úr arról tájékoztatott, hogy a kormány csomagtervet készít a végkielégítések felülvizsgálatára. Közben továbbra is folynak a kifizetések, öt-tízmillió forintos nagyságrendben. Ez a magyar népet s minket, kisgazdákat mélységesen felháborít.
Miniszterelnök úr, mikor lesz vége a magyar nép kirablásának? Kérem, önök csomagterv nélkül is fel tudták rúgni a hatpárti konszenzust a médiavezetők kinevezése s az önkormányzati törvény módosítása során. Meg tudták sérteni az alkotmányt s az országgyűlési határozatot az expó ügyében. Ezeknél jóval enyhébb mértékű törvénysértés már igazán bocsánatos bűn lenne a kormány részéről. A magyar nép rendkívül rossz hangulatának némi enyhítése érdekében a kormánynak már régen intézkedni kellett volna az ügyben, s törvényt sem kellett volna sértenie.
Önök azt mondták, miniszterelnök úr, hogy szakértői kormányt állítanak fel. Csak annyit kellett volna tenni a szakértői kormánynak, hogy az erkölcstelen, rabló szerződéseket nyilváníttassa semmisnek, ahol a teljesítmény nem áll arányban a kifizetett összeggel, amennyiben a szolgáltatás és ellenszolgáltatás között feltűnő aránytalanság van. Ez ilyen egyszerű, miniszterelnök úr.
A Független Kisgazdapárt követeli, hogy az MSZP teljesítse választási ígéreteit, ugyanis eddig semmit nem teljesített, sőt továbbra is a bérből és fizetésből élőkre hárítja a terheket.
Kérdésem lényege pedig a következő: a közelmúltban felmentették Csepi Lajost és az ÁV Rt. igazgatótanácsa több tagját, mennyi végkielégítést kaptak, illetve kapnak ezek a személyek, és minek alapján, és ön egyetért-e ezzel? Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi