DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársam! Örülök, hogy elmondta a válaszomat is, így a két percbe feltételezhetően beleférek. Nem tudom, honnan szerezte meg ezt a csodálatosan leírt anyagot, de szinte szó szerint idézett belőle, a négyzetkilométeres eredmények is pontosan tükrözték azt, amit nekem a szakemberek voltak bátrak leírni.
(15.20)
Megpróbálok rögtönözni mint veszettségben és állategészségügyben autentikus, nagy szakember.
A visszaszorítás - már ami a megbetegedéseket illeti - hála a jó istennek, nem olyan nagy probléma, mint ahogy az első pillanatban látszik, ugyanis az elmúlt húsz évben összesen négy megbetegedés történt: ebből egy külföldi volt, három hazai - viszont mind a négy halálos volt, ugyanis a lappangási idő után a tünetek jelentkezésével már ez a továbbiakban nem gyógyítható. A lappangási idő hatvantól száznyolcvan napig tart.
Mit tervezünk? Azt tervezzük, amit éppen csinálunk, és ön el is mondta.
Mibe kerül? Ez körülbelül 100-150 millió forintba kerül évente, amelyhez a Népjóléti Minisztérium hathatós segítséget fog adni. Egy együttműködési megállapodást kötöttünk. Szeretnénk három éven belül a nyugati országhatártól teljesen a keleti végekig "a szájon át történő, évente négyszeri kiszórást feltételező, rókák által fogyasztható immunanyagok bejuttatása a szervezetbe" című akciót folytatni, amely, úgy gondoljuk, hogy lényegesen javítja majd a járványügyi helyzetet.
A macskák kötelező oltásával kisebb gondok merülhetnek föl, mert a macskák általában jönnek-mennek... (Derültség.)..., nem házhoz és családhoz kötöttek, mint a kutyák, tehát itt a kóbor állatok valamilyen kezelését is... (Általános derültség. - Nevetve folytatja:...) Elnézést kérek, de tényleg mit lehet kezdeni a macskával? (Hangos derültség és taps.)
Természetesen önkéntesen oltathatjuk őket... (Ismét elneveti magát. - Derültség. - Taps.) Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi